1 dag kvar till Gastric bypass operation

Då var jag installerad på Kalmar sjukhus! Jag har fått ett rum på 8:e våningen med utsikt över Ölandsbron! Till min glädje blev jag rumskamrat med Jenny Mohlin från Ängelholm som jag lärde känna över nätet inför den här resan. =) Men frågan är om va ska ligga skavföttes inatt för än så länge är det bara hon som fått en säng.... Hahaha men min kommer säkert snart, tänkte ju kanske inte riktitg gå och lägga mig än i alla fall.

Ja jag klarade vikten, med 3 hekto tillgodo! =) Man behöver ju inte ta ut sig i onödan hehehe.
Vi har haft infomöte med en sjuksköterska och det har tagits en del blodprover, sedan pratade vi med personalen nere på operationsavdelningen och nu för en stund sen fick vi prata med de två doktorerna som ska operera oss. Den ena kommer oxå från Lomma så det kan ju bara bli bra!

Jag kommer opereras klockan 10.00 imorgon och det beräknas ta ungefär en timme. Ikväll ska man börja ge proppförebyggande sprutor som jag sedan ska fortsätta med i 10 dagar.
Vi är tre tjejer som ska opas imorgon, vi tre gick tillsammans ner till apoteket och hämtade ut varsin påse "gott & blandat" som vår doktor Johan skrivit ut! Mediciner för 924:- !!!!!! Billigt juh!

Efter vi hade vägt in oss tidigare idag fick vi lunch, en varm soppa!!!! Den var sagolikt god, tänk jag har ätit Naturdiet i 24 dagar nu och inte fått känna smaken av RIKTIG mat, så det var SUPERNICE!!!! =)

Och om 6 minuter är det dags för kvällsmat, Sparrissoppa med kyckling.... MUMS!!!!

Innan jag kila iväg till matsalen vill jag bara tacka alla er som stöttar mig på olika sätt, genom mail, sms, Facebook, här och på andra vis! Ni är underbara och får ig att fortsätta kämpa!! Puss & kram

3 dagar kvar till operation....

Tisdag idag, barnen är nu hemma från dagis och skola.

Imorse vägde jag mig och insåg att jag nu ligger 1 ynka hekto ifrån målet! =) Och självklart klarar jag detta till fredag, ja t.o.m till torsdag. 

Idag har jag oxå kört powerwalk/jogging kommunen runt. Och det kändes bara fint, nu däremot känns det som bly i benen... Men nu är det bara imorgon oxå och sen får jag vila i ett par dagar i alla fall. Men min plan är att kuna sätta igång med promenader så fort det bara är möjligt. Och sen därefter med styrketräning med. Nu har jag ju bara kört förbränning men sen får det bli lite allt möjligt! =) Och är det nån som önskar en träningskompis nån gång så hojta bara till! Det är alltid kul med sällskap, fast mina powerwalks tar jag gärna på egen hand så jag kan köra mitt eget tempo och lyssna på go musik! 

Imorgon kommer min barnsomskamrat och bästa vän Linda ner från Götet! Vi ska umgås hela långa dagen! Då kan ni tro att det blir oro i stan! Hahaha 


Nu tänkte jag sätta mig och pyssla lite med mina goa kottar! <3 Ha det bäst! Puss & kram
Bilden nästan två veckor efter flytstart! =)

De flesta av er som läser här har mig redan på Face book, men annars hittar ni mig där med! =)

 

4 dagar kvar till operation...

Med 4 dagar kvar känns det ännu bra. Jag får ofta frågan om jag är nervös, men nej inte än i alla fall. Jag vet vad jag ger mig in på, jag har tänkt igenom detta många gånger och är så laddad och motiverad så nu ska ingenting gå fel! Men jo, självklart är jag medveten om risker och möjliga komplikationer, men jag kan inte gå och fokusera på dessa.... =)

Pratade med Agneta på vårdplaneringen i Kalmar i morse. Jag blir inte hemskickad om jag skulle fattas nåt hekto på torsdag. Men jag kommer ju, så klart =) fortsätta kämpa för att lyckas med mitt mål. Det är ju ännu några dagar kvar.

Så efter mitt uppiggande samtal med Agneta drog jag på mig overallen och gympaskorna och gav mig ut på en 75 minuters kombinerad powerwalk/joggingrunda! Och det kändes riktigt bra! =)

Nu ska jag ut i solen med sonen! Sköt om er alla! P & K


Dag 21 på flytande, 5 dagar kvar innan operation...

Jag är idag inne på dag 21 i flytperioden... Och slutet närmar sig, det är nu 5 dagar kvar till operation.

Flytperioden har varit sådär.... Började ok, lite jobbigt att inte få äta men ok ändå. Sedan har jag haft några dagar då jag mått riktigt dåligt, ont i huvudet och orkeslös. Humöret påminner lite om när jag var gravid. Humörsvängningar deluxe hehehe.... Men de drabbade förstår kanske ändå att man inte kan ligga på topp då man får stå brevid och se då andra sitter och vältrar sig i gott mat och dryck... Och jag sitter där med mina pulverdrinkar, eller "pulverpiss" som jag ubnder dåliga dagar kallar det.... Hahaha

Ja nu är det då 5 dagar kvar innan operation och jag hade igår 1,8 kg kvar att gå ner... Men jag SKA ner, jag SKA få min operation och mitt nya liva SKA börja på fredag!!!! Om dom har nåt att anmärka på så ska jag sitta på avdelningen tills dom tar in mig! Och jag ska leta fram mitt allra bitchigaste humör så ska det nog fan bli fart på dom!!!! Jag har ju hittills gått ner ca 7 kg och har väl redan visat att jag är motiverad till tänderna.
För att få bort de sista tre kilona har jag sedan i torsdags kört 30 min på min crosstrainer, varje dag. Jag ska kämpa in till sista blodsdroppen!

Funderingar kring operationen då? Nja nä det har jag väl inte direkt. Men jag minns när jag opererades förra gången, då man tog bort min livmoder 1/9 2010. Då var jag lugn fram tills kvällen innan, då kom det allt lite ångest krypande och tankar som, "tänk om det går åt skogen" "tänk om jag inte vaknar" "hur ska dom klara sig utan mig där hemma" mm mm. Och det var ju ändå "bara" själva narkosen jag var rädd för då.
Men än så länge känns det ok, jag ser bara fram emot att få sätta igång min långa kamp mot övervikten för sista gången.

Jag vill slutligen passa på att tacka alla er som stöttar, peppar och tror på mig! Utan er hade det varit ännu svårare. Det är er jag ser framför mig då jag trotsar trötthet, lathet och andra ursäkter, och istället fortsätter kämpa mot mitt mål!
Ni som glömmer att stötta mig pga att ni är oroliga och kanske inte helt står bakom mitt beslut, jag hoppas att ni kommer ändra åsikt och kommer sen när ni ser vilket bra val jag gjort! =)

Nu ska jag återgå till vårsolen.... Puss & kram på er alla

Dag 6 i flytperioden...

Ja, dag 6 nu, bara 19 dagar till innan operationen.... Puh, ge mig styrka! Missförstå mig rätt, jag har inga problem att hålla mig till dieten som består av Naturdiet´s mer eller mindre goda måltidsersättningar! Men igår fick jag huvudvärken från helvetet alltså, och den sitter i än... Om än något mindre agressiv, men den finns där... Jag var tom tvungen att köra hem inatt, efter 7 jobbade timmar fick jag ge upp. Fattade ingenting på enklaste ärenden som kom upp, det stod bara still i skallen. Gav mig ner till vilorummet för att fösöka sova bort den lilla fan som bankade i skallen på mig, men efter 5 minuter liggandes på en skön säng i totalt mörker, börjar någon ***** väktare spela teknomusik på otroligt hög volym inne i gymmet som passande nog ligger vägg i vägg med vilorummet.... Jag försökte tänka bort det monotona dunket, men gav upp.... Det var bara att gå upp till Larmcentralen och logga ut och köra hem...

Jag har fortfarande ont i skallen men ska ändå försöka klara av denna och nästkommande arbetsnatt. Sen går vi ju på komp i 3 veckor & sen operation med 4 veckors sjukskrivning på det. Så jag vill ju träffa mina kollegor de sista 2 passen som är kvar! Det är bara att bita ihop.... Fokus på målet.....

Och nä, jag har inte ändrat mig ang operationen efter tv4 s Kalla Faktas försök att kasta skräck över GBP operationer. De komplikationer som togs upp där vet jag redan om, inget nytt. Så alla ni som försöker få mig på andra tanken, ge upp och försök stötta mig i mitt beslut istället. Jag vet att ni bara är rädda om mig, men jag har gjort mitt val och kommer ta de eventuella konsekvenserna detta kan innebära!

Puss & kram

Vår älskade Tajzon


Nu händer det grejjer!!!

Den 1 april ska jag göra min Gastric bypass operation!!! ÄNTLIGEN!!!! Jag åker upp dagen innan, har sällskap med en annan Skånetjej, Jenny Molin. Hemresan blir under helgen.
Så skönt att ha fått en datum. Så nu lever jag på flytande föda! Har sedan i måndags levt på Naturdiet och Nutrilett! Bara att bita ihop, fokus på målet!!!

Har fått höra från flera håll nu, att man inte tycker jag ska göra detta.... Att jag är bra som jag är! Mmm tack söta ni, men Helen vill må bra med sig själv och det gör jag inte nu! =)

Fick nyss besked om jobbet på Alfa Laval. Tyvärr föll jag på mållinjen och jobbet gick till en annan sökande... Men, det var ju kul att bli tvåa i alla fall!!! (OH VAD IRONIN FLÖDAR!!!!!!!)

Nu iväg till möte på banken! Kul.... Not  men nödvändigt!!!

Ha det bäst! Puss & kram


RSS 2.0