Påsken är över...

Ja och inte firade vi den särskilt traditionellt i heller. Vi var nämligen i Holland hela påskhelgen. Vi har varit på Easter Tournament i Utrecht där Cornelia tävlade i brottning. Vi åkte en buss ihop med en hel hög brottandes ungdomar från Skåne. Bara i Corres viktklass var det 5 som kom från Skåne och tråkigt nog hamnade 4 av dom i samma pool. Så Corre fick möta två som hon mött på hemmaplan innan och aldrig besegrat, så det blev två raka förluster. Men hon gjorde bra ifrån sig och gav inte upp och det är ju bra.
Lilla Dennis fick ju vara hos farmor & farfar i påsk, det är en så stor tävling och inte så kul för honom att bara hänga med. Men vi får se hur vi gör nästa år, känns inte så kul att han ska fira påsk utan oss fler gånger...

Jag har nu gått ner 15 kilo sedan flytstart och det känns skitbra. Jag går nu ner sakta men säkert och det tycker jag är bra så man hinner med. Dock är det lite jobbigt med kläder, förra sommaren var jag som störst och det innebär ju att de kläder jag använde då inte riktigt passar nu... Visst det är ett angenämnt problem, men det blir ju dyrt om man ska köpa nytt hela tiden... Köpte i alla fall en jeansklänning igår i storlek 42 =) Det var länge sen!
Var även en runda in i skoaffären, ägde inga sommarskor... Har i flera år velat ha typ gladiatorsandaler men har aldrig hittat några som passat. Igår provade jag flera och alla passade, mina fötter har oxå blivit smalare vilket är underbart! =) Så det blev ett par svarta sandaler och ett par vita ballerina skor!

På måndag nästa vecka är det dax för vårruset i Malmö. Jag kommer delta men dock ej springandes. Testade springa förra veckan men det kändes inte bra i snitten, så jag får köra powerwalk istället. Men det ska gå bra det med.

Nu är det vardag igen och jag ska snart gå och lämna Dennis på dagis. Sen vet jag faktiskt inte vad jag ska göra, ut och cykla eller ta en powerwalk tror jag.

Ha det gott alla! Kram

Jag får äta MAT igen!

Ja äntligen har jag lämnat soppträsket och kan åter igen njuta av MAT!!! Dock väldigt lite åt gången men det är fantastiskt gott med mat och att få tugga!!! Har ju levt på flytande föda i 6 veckor... Men i helgen har jag ätit fisk två dagar och så fick jag äta hotellfrukost på söndagen, äggröra blev det och det var superdupergott!!!

Idag har jag känt mig kass i magen, bubblig och orolig men jag tror det är en reaktion på att jag börjat äta mat igen. Jag är numera jättenoga med vad jag äter, lagom mycket dvs ungefär en halv "normal" vuxen portion. Och så äter jag grönsaker till. Jag har fortfarande lite svårt att få i mig vätskan men jag jobbar på det...
Annars har jag nu totalt tappat 13,1 kg och totalt 33 cm på de ställen jag mätt. Och det känns så klart mycket bra! Snart har jag nått en magisk gräns och då ska jag unna mig en snygg vårjacka!
Vet att jag lovat lägga ut bilder, men jag väntar till jag tappat 15 kg, känns mer jämnt lixom! =)

Annars har jag nog inte mycket mer att skriva idag, är ännu lite slut i skallen...

Ha det gott allihopa! Kram Helen

Jag älskar våren

Ja det gör jag och säkert många med mig! Var alldeles nyss ute på en powerwalk och jag fick till slut knäppa upp och ta av min löparjacka, det blev helt enkelt för varmt! Underbart skönt ute idag! Det känns nästan som om jag inte haft ett upphåll i motionen för operation, det går skitbra nu med. Kondisen är med och jag kan gå som förut! Nu har jag ju fokus på ett av mina många mål långs vägen, Vårruset i Malmö 2011-05-02!!! Jag har aldrig sagt att jag ska rusa banan runt, kan bli att jag går med, vi får se.... =)

Idag har jag tänkt göra nåt hemskt... Lägga ut helkroppsbilder på mig själv, och ni som nu fick horribla syner framför ögonen, lugn jag ska vara fullt påklädd, jag lovar!!! =) Men kul att se lite förändring juh!
Viktminskningen har haft lite paus i några dagar, men jag såg imorse att det börjat röra lite på sig igen. Men detta vet jag är helt normalt, så här kan det bli lite då och då. Jag tror det är som så, kroppen är ju ett finurligt väsen, så när den märker att det blir mycket, stoppar den och pausar lite, laddar om och fortsätter sen kampen. Fiffigt va!?

Nu är man åter styrelsesekreterare igen! Denna gång i Skånes brottningsförbund! Och till helgen åker jag med styrelsen (nästan hela) till Örebro för att närvara vid Svenska brottningsförbundets årsmöte. Det ska bli skoj! Men jag blir hämtad 05.30 lördag morgon så det blir ju ingen sovmorgon precis! =)

Igår blev det så en tur till Ullared med mina föräldrar! Det var meningen att jag skulle handla lite till mig själv nu när jag byter storlek..... Men, som vanligt hittade jag inget till mig utan bara en massa till mina gulliganer! Men det är ok, jag har ju presentkort på 3 olika köpcentrum som jag ska börja använda så småningom! =)

Nä nu får jag hoppa in i duschen och sen är det dax att planera kvällens middag, idag ska jag ju äta MAT!!!! Om än mosad, men ändå MAT!!! =) Underbart!

Jag hoppas ni alla får en underbar helg och en massa fredagsmys! Puss & kram Helen


Slutspelsskägg, rosa vår och tuttfond

Ja det är något jag har funderat en del på, på sista tiden. Ni vet att nu har jag varit ifrån jobbet i lite drygt 4 veckor och jag har mycket tid över att fundera, och det blir inte alltid helt intiligenta lösningar... Men roande kanske?! =)

Jo först kom jag på att man måste ju ha lite morot och mål här i min viktkamp. Så kom jag på så här i slutspelstider, att man kanske skulle odla slutspelsskägg, totalt rak-förbud fram till jag nått min målvikt!!! Hehehe men jag får nog fundera ett tag till på det, känns kanske inte som om det skulle uppskattas från alla om man säger så... =)

Sen så har jag ju tidigare varit löjligt förtjust i rosa! Har haft en hel del rosa kläder förut men sen då kilona samlades både bak och fram, bestämde jag mig för att INTE klä mig i rosa, då jag rätt och slätt kände mig som en STOR ROSA GRIS!!! Men nu när kilona sakta men säkert lossnar har jag bestämt mig för att jag ska minsann få uppleva en Rosa vår!!! Så nu blir det mycket rosa kläder igen, gris eller ej, jag bryr mig inte! Jag har en gång fått höra de mindre smickrande orden: "Det kvittar hur fint du än klär dig, en gris i siden är fortfarande en gris"... Men jag skiter i det nu, jag ska vara en rosa gris då jag möter våren 2011!!! Så det så!!!

Ja och så var det tuttfonden då.... Jo min största oro (inte riktigt kanske men nästan) är ju att mina 38 år gamla bröst kommer förvandlas till två sockar med sten i då jag nått min målvikt.... Men, någon som står mig mycket nära har då startat en tutt-fond! Så när målvikten är nådd ska det fixas till så att det ser ut som bröst igen och inte taxöron!!! Lovely!

Annars mår jag fint än, jag har varit fortsatt trött men ska idag ge mig ut på en runda i regnet! Får väl bjuda på lite Miss Wet T-shirt så här på Lille Pitt Afton! Har laddat min iPhone med massa go musik, bla Volbeat!!!

Fick ett kul samtal från min käre pappa för en liten stund sen, dom gick ut med varning på Radio Malmöhus om att det var en galning som var ute och gick på motorvägen utanför Lomma, och då tänkte min goe far på mig! <3 Men nä då, jag har inte gett mig ut än, nog för jag går fort, men än klarar jag nog inte ut farten på motorvägen! =)

Igår träffade jag på gamla bekanta från The hood Arlöv! Mycket trevligt, dom såg ut precis som förr!

Ja, nä nu får jag ge mig ut och rasta min kurviga lekamen så jag får fart på kilona lite till!

Ha det bäst allihopa!!! Många kramar o nyp i stjärten ;-)

Ny härlig vecka

Måndag idag, 6 minuter efter att vårdcentralen öppnat telefonväxeln ringer jag och får till svar, "vi har för närvarande ovanligt lång kö, var god försök senare, klick!" Ja men vad kul. Dock är mitt ärende inte akut, jag ska bara boka tid hos distrikssköterskan för att få mina agraffer bortplockade. Och det ska bli så skönt att få bort dom, snitten som totalt är 5 har ju börjat läka nu och det gör liite ont med häftklamrarna som sitter och sliter i sårkanterna...

Idag har jag tänkt börja med lite promenader för att komma igång igen. Tanken är ju att jag ska vara med i Vårruset den 2/5 så det är väl dax att sätta igång lite nu! Men, jag har ännu inte bestämt om jag ska jogga, gå eller krypa runt, det får dagsformen avgöra! Men jag SKA deltaga! =)

Annars har helgen varit bra! Jag har fått umgås lite med trevligt folk och fått komma ur huset lite så det känns bra! Man blir ju allt lite trött på att gå hemma bara. Men denna vecka har jag en del inplanerat så det kommer gå bra. 
Först måste jag få en tid till vårdcentralen, sen ska jag skriva och skicka iväg en ansökan. Har nu fått veta att jag inte var aktuell för nån av tjänsterna jag sökt.... Skit! Men men nu vet jag att mina chanser att utvecklas inom mitt nuvarande arbete är lika med noll och det finns ingen anledning att hålla på och söka där mer. Nu får jag hitta nåt annat.

Jag har bestämt mig för att inte åka in och hälsa på mina kollegor innan jag börjar jobba igen den 2/5, det är ju roligare om de får se mig efter 7 veckor, då skillnaden förhoppningsvis blivit större. =) Men jag ringde och pratade med dom igår i alla fall. Man saknar ju ändå jobbet, jo de bra med jobbet i alla fall hahaha.

Nä nu får jag hänga mig på luren så jag får en tid snart! =) Ha en go måndag! Kram

Underbara lördag

Det är lördag, solen skiner och man fick sova länge! Jag i alla fall tills jag vaknade av mig själv! Härligt! Jag har ännu inte varit ute men det ser ut som om vinden som härjat i ett par dagar, nu har lugnat sig en aning.

Jag blev minst sagt chockad när jag ställde mig på vågen! På en vecka efter operationen har jag tappat hela 5,2 kilo!!! Helt sjukt! Men jag är glad, här finns mer att ta av! =)

Igår var en jobbig dag... Utan att gå in på detaljer så hade jag drabbats av förstoppning... Det var ingen hit! Det var rent av SKIT-jobbigt! Nog om det...

Idag är mannen med Cornelias tränare Jonas på brottarklubben Envig och fixar till golvet. Så om lite drygt en timme tänkte jag åka dit med lite lunch till dom. Och det är väl i princip det enda jag har planerat för denna dag! Och att jag ska försöka lägga mig i tid, för imorgon ska jag iväg med BK Envig till Vellinge och coacha tjejjerna på en nybörjartävling där. Det ska bli kul. Totalt har Envig 14 brottare anmälda, så det lär bli full rulle! =)

I veckan fick jag ytterliggare en blomma, en orkidé, och jag ÄLSKAR orkidéer!!! Tack svärisarna & svågern!

Ja men det var väl allt för nu! Ha en undebar lördag! Puss puss

Jag har upptäckt nåt nytt i mitt ansikte!!!

Ja tänk, jag är 38 år gammal och får fortfarande uppleva saker "för första gången"!!! Det är väl härligt bara det!
Idag när jag stod och gjorde mig iordning för en fika med en väninna upptäckte jag nåt nytt i mitt ansikte. Jag kände det först och sen tittade jag noga i spegeln och misstanken bekräftades, JAG HAR KINDBEN OCH KÄKBEN!!!! Var har dessa gömt sig under de senaste 10 åren? Nä, ni behöver inte svara, jag vet.... Och nu väntar jag bara på att få hitta nya saker på kroppen, nån dag kanske det dyker upp sånt som nyckelben, revben och kanske tom höftben!!! Ja jag säger då det, jag har en spännande tid framför mig! =)

Jag blev så glad idag då jag var på Burlöv Centrum och skulle fika med min vän Maria. Jag var ju lite förberedd på att det kanske inte skulle finnas nåt för mig att fika på, men det nya kaffestället mitt emot EH, serverade smoothies!!!! Åh vad glad jag blev, det fanns nåt till mig med! Och god var den oxå! Det kändes så lyxigt att kunna beställa nåt och inte behöva sitta och slurpa på mina naturdiet shakes som annars hade varit en bra nödlösning. Jag var inte ens avis på Marias Latte och Choklad cookie! Härligt!

Har testat nåt nytt till lunch idag. Tog en Sempers barnmatsburk, spagetti och köttfärssås, ner i en kastrull med 1 dl laktosfri mjölk, 1 dl hönsbuljong och mixade allt till en slät soppa. Kryddade med mina favorit kryddor och vips, en skapligt god soppa! =) Härligt när man kommer på nåt nytt!

Nä nu får jag äta igen, snart är det dax att köra Corre till sin brottningsträning! Ingen vila, ingen ro!
Men det är nog så jag trivs bäst! =)

Ha det gott! Puss på er

Tänk att man får må så här bra!

Ja så känns det faktiskt nu, jag mår så otroligt bra och när jag bara fått tillbaka min energi helt och hållet kommer allt vara perfekt! För trött, det är jag. Men nu lyssnar jag lite bättre på kroppen, idag har jag inte gjort många knop. Har kollat film och tvättat några maskiner tvätt men inte mycket mer. Sen vart jag iväg med sonen på brottningsträning nu på kvällen.

Man börjar ju bli lite trött på att äta soppa oxå nu, men ska, så fort jag orkar, ta min nya fina kokbok och göra lite soppor enligt de fina recepten som finns där. "Efter gastric bypass operationen - Vägledning och recept för den första tiden". Den är skriven av en dietist vid namn Marie Odin och jag köpte den via Alibris.se
Där finns hur mycket recept, tips och insiration som helst! Så när jag bara orkar ska jag göra nåt ur den, tills vidare får det bli lite färdiga soppor... =)

Det vär så kul nu när det ramlar in kataloger fyllda med vårens mode, nu är det ju snart roligt att handla kläder igen! =) Men jag ska ha lite is i magen och vänta tills lite längre in på våren så jag hinner tappa en del till. Men så har jag ju även sparat presentkort som jag fick när jag fyllde år i höstas, de får jag ju snart utnyttja oxå! I love shopping!!! Det bästa hade varit om man hade fått gå på nån större fest eller bröllop under sommaren, men än verkar det inte vara nåt på gång.

Nä nu är det snart dax för kvällsmat. Det får bli yoggi med blåbär.

Ha en fortsatt skön onsdagskväll! =)

Mitt nya liv har börjat

Ja mina vänner, eller ja alla ni som läser mina inlägg... Har ju i min naiva värld trott att det bara var de närmst sörjande, typ vänner och familj som läser min blogg, men jag blev glatt verraskad av att se att det finns ett par andra oxå. Och det är ju bara kul! =)

Nu har jag gått över till andra sidan, dvs till den del av folket som är Gastric bypass opererade.

Fredagen den  1 april strax efter 9 på morgonen var det dax att gå iväg till operationsavdelningen på Kalmar sjukhus. Jag fick gå bakom min säng och hjälpa sköterskan att skjuta på, bara för att förebygga risken för proppbildningar. Det kändes lite som att "walk the green mile" men jag tvekade inte en sekund, det kändes bra att äntligen vara på väg dit.
Jag fick parkera min säng på plats 3 och jag fick en stol att sitta på. Efter en stund hade det kommit 3 sängar till med andra patienter som skulle opereras.
Jag fick nog sitta där och vänta i en halvtimme ungefär och många tankar for genom huvudet... Men inte för en sekund ens funderade jag på att dra mig ur.
Så när sköterskan kom och hämtade mig frågade hon om jag var nervös, nä sa jag, jag är bara fruktansvärt fokuserad. Hehe detta blev ju min drygt tionde operation så jag var ju ganska bra med på alla moment som väntade. Som alltid kommenterades min låga puls, 49 låg den på nu och som vanligt sa jag "ja det är jag och Gunde".... Och som vanligt skrattades det gott i operationssalen. När allt var på plats inklusive mig, på den smala britsen fick jag andas syrgas. Efter några djupa andetag sa dom "ja när du vaknar börjar ditt nya liv, så sov gott nu tjejjen", och jag minns att det rann en tår precis innan jag försvann bort i narkosens sövande dimma.

Allt gick enligt planerna och en timme senare låg jag på uppvaket. När jag varit "vaken" ett tag ville dom att jag skulle testa gå på toaletten. Dom rullade bort sängen till toan och jag fick sakta men säkert resa mig upp men ganska omgående så sköterskan "oj det var ingen vacker färg du fick i ansiktet" så det vara bara att sätta sig igen. 

Men jag fick så småningom komma tillbaka till mitt rum där jag mest låg i sängen och vilade. Jag kände mig mycket trött och hade ett rejält tryck precis under bröstkorgen vilket var helt normalt. Dels hade jag ju ett snitt precis därunder men man får ju även gas insprutad under operationen och det sökte sig uppåt, bla dit men äve upp till axlarna, vilket kändes rejält i början. 

På lördagkvällen fick jag ett mindre bryt.... Jag hade tungt med andningen, ont i bröstkorgen och hade svårt att prata så till slut rann bägaren över och jag grät som ett barn. Sköterskan som var hur go som helst samlade ihop en burk med piller till mig och min rumskamrat Jenny kom och gav mig en stor kram, sen blev det bättre igen. Jag somnade vid 21 och vaknade först 7.30 då Jenny undrade och jag ville ha frukost. 
Och jag mådde mycket bättre tack och lov! Medicin och sömn gjorde underverk på mig! 

Jag åkte sedan hem vid lunchtid på söndagen och det gick bra. Vi gjorde ett stopp hos goda vänner i Karlskrona på vägen och körde sedan allt i ett streck. Det var skönt att komma hem.

Nu har det gått 4 dagar sedan operationen och jag tycker det känns bra, jag lever lite som Skalman, äter och sover efter klockan typ! =) Men det funkar. Och imorse vägde jag mig -10,1 kg sen flytstarten! 

Är det något ni undrar om så fråga gärna. Längre fram i tiden kommer jag givetvis uppdatera med bilder! 

Än en gång tack till alla er som tänkt på mig och speciellt tack för de vackra blommorna Mona!!!! <3

Puss och kram   

RSS 2.0