Hallå världen här e jag igen!

Om 3 minuter är vi inne på sista dagen av 2010.... Imorgon är det nyårsafton!

Jag känner mycket när jag ser fram emot vad 2011 kan innebära för mej... 2011 kommer vara det året då jag, antagligen, kommer kämpa min sista kamp och vinna mot övervikten.... Nu jäklar ska jag klara det!
Imorgon då jag står och ska försöka känna mej fin, hitta kläder som passar och sitter bra, kommer nog ångesten kännas lättare än någonsin förut. För jag vet att det är sista Nyåret jag står med ångest och skammen över att jag låtit det gå så långt....
Jag ska fira sista nyåret som tjockis med min familj & underbara vänner och bara vara lycklig!!!

Jag önskar oxå att jag kan finna harmoni i allt jag tar mej för och att jag finnas där då någon behöver mej. Jag hoppas också att jag inte förändras allt för mycket som person, i min förvandling. Jag är lite rädd att tappa Helen på vägen. Men jag hoppas då att mina nära styr in mej på rätt vägen igen. För även om inte alla gör det, så gillar jag faktiskt Helen ganska bra, hon ska bara droppa den tråkiga "Fat-suiten" som hon dras med!!!

Nu vill jag oxå passa på att önska er alla ett underbart 2011. Må ni kunna göra och uppleva allt ni vill och önskar. Tveka inte att göra det ni drömmer om, vi lever bara en gång och ingen vet när det är slut!!!

Puss & kram till er alla (2) som orkar läsa........ =) <3 <3 <3

Brottartrikåer, toast och nerver av stål

Ja så har årets sista och viktigaste brottartävling gått av stapeln! Glentons mästarmöte för tjejer i Sösdala. Denna tävling får man ansöka om att bli uttagen till, endast de 7 bästa i varje viktklass får vara med.

Förra året blev Cornelia slagen på målsnöret och fick nöjja sej med silvret. I år har hon haft detta som mål, att ta guld på Glentons!
I veckan fick hon ju vara hemma då on hade ont i halsen och var allmänt klen. Så förhoppningarna var ju inte på topp, det var ju osäkert om hon överhuvudtaget skulle kunna deltaga.
Cornelia var vid tävlingens start väldigt dämpad och nervös, men när hon fick sina nya (jättebilliga-not) trikåer lös hon upp som en sol och började ladda ordentligt! 3 matcher på lördagen och 3 matcher på söndagen, Corre fick verkligen kämpa häcken av sej, men det gav sej Corre tog hem Guldet!!!! Vi är så stolta över henne och glädjs med henne att hon lyckades med denna bravad!
Corre är stolt med så klart, som hon sa Just nu e jag bäst i Sverige i min viktklass!!! =)

Som vanligt finns det ju ingen bra mat alls på brottartävlingar. Korv med bröd, toast eller frallor! Nä denna helgen har inte varit bra för min viktminskning i alla fall. Men avslutade i alla fall söndagen med ett 50 minuters träningspass! Och det kändes ok!

Ja nu e det 4 dagar kvar till julafton och två dagar kvar på kompen! Hoppas nu jag hinner fixa till det sista innan julen. Men det reder sej nog! =)

Ikväll blir det julfest med Envigs brottarklubb och det kommer en massa barn, ungdomar och föräldrar!!! Det ska bli kul! Och ett dösnyggt Luciatåg med...... =)

Ni får alla ha det så bra idag och kör försiktigt!!! Puss och kram


Cornelia Lucia 2010


Vilket skitväder!!!

Ja ännu några fler julklappar fixade! Men nu är det färdigkört för idag! Värsta snöstormen juh! Usch!
Ska bara gå bort och hämta Dennis på dagis om en stund, sen stannar vi hemma resten av denna dag! Inne i den goa värmen. Tomtarna ska på plats och granen ska kläs. Vem vet vi hinner kanske baka lussekatter oxå? =)

När det är sånt här väder tänker jag på alla dom som MÅSTE köra oavsett vilket skitväder det är... Som poliser, väktare, busschaufförer, sopgubbar och alla andra tappra yrkesförare. En annan kan ju välja att stanna hemma om man inte tvunget måste, men många tvingas ut för att hjälpa och rädda oss andra, när dom så klart oxå hellre velat vara hemma med sina familjer i värmen! Så en extra kram till alla er! <3 <3 <3

Var rädda om er där ute! Puss & kram

Sankta stearinmarinerade Lucia

Jaa så fin hon var, mammas lilla tjej.... Korkskruvslockar, nystruket lucialinne, det fina röda bandet i midjan och den vackra luciakronan...
Tyvärr fick hon halva håret och ansiktet stearin marinerat.... När följet lämnade salen började ljusen rinna och Corre fick stearin i pannan och ner i ögat. Och så klart halva håret, och det var Inte lätt att få ur. Men det gick bra till slut, bilder kommer... =)

På kvällen var det dax för brottningsträning men Corre fick avbryta... Både jag och Urban såg att det var något som inte stämde med henne, hon såg så spänd ut och hon orkade inte göra det hon skulle. Plötsligt bröt hon ihop och jag tog henne av mattan.
Hon hade ont i huvudet och i halsen. Så vi åkte hem och tog det lugnt istället.

Idag får Corre vara hemma och sova. Själv har jag juh då ont i halsen och är allmänt frusen. Så vi får se vad som händer här. Ska få iväg Dennis till dagis kl 9 sen blir det väl soffläge med Corre hela dagen.

Åhhh vilken jäkla träningsvärk jag ligger inne med.... Bröst och mage är värst, kom knappt ur sängen idag. Skulle vilja klara av en powerwalk idag men vi får se hur det blir med den saken.

Kör försiktigt alla och klä er varmt! =)

Lucia & träningsvärk

Ja igår intog jag gymmet igen.... Tog lite mer på axlarna känner jag! Oj oj oj! Men bara att bita ihop, nu e det dax att bli stark! =)

Igår var det lucia för hela slanten! Fick inte se Cornelia som var lucia på skolan, utan det får vi njuta av i eftermiddag. Men Dennis fick vi se, sötaste tomten på hela Lingonet! Synd bara att han traditionsenligt ALLTID står bakom sina längre kompisar....

Efter lucia gick färden vidare till mitt kära arbete! =) Jobbade mina timmar och sen väntade gymmet! Tyvärr kändes det inte lättare som jag hade hoppats på. Efter alla mina bukoperationer är ju magmuskulaturen helt kass!!! Men det är bara att kämpa vidare! Det ska gå!!!

Idag kl 16 sitter jag laddad med servetter och ser min dotter som Lucia!!! Måtte jag inte snörvla allt för mycket! =)

Ha det gott alla, och var rädda om er!

Underbara Fredag!!!

Vad jag älskar fredagar! =) Vet inte varför men dom brykar bli så mysiga & bra!

Började dagen med att få iväg Corre till skolan, sen körde jag och Dennis till Vellingeblomman där vi handlade lite och tog en god fika!
Sen åkte vi runt och fortsatte jakten på en ny tomte till trädgården. Hittade en, men 600 kronor för en jäkla tomte!!!!??? Nä där gick gränsen!!!

Nu hemma om en lite stund, sen är det dax för Dennis simskola. Efter det får vi åka och hitta en ny vinterjacka till Cornelia. Den gamla tål bara ordinär Skånsk vinter med 4 plusgrader och vind. Nu e det ju riktig vinter!

Ikväll blir det tacos och Idol final! Vem som vinner? Jay så klart!!! =)

Önskar er alla en super härlig helg! Puss & kram
 

Torsdag 9/12

Stor dag igår, min lilla ja ja 10 åriga tjej, fick igår veta att hon lottats fram som Lucia på sin skola! Hon önskade detta redan i 2:an men blev då "bara" reserv och fick aldrig chansen. Men nu så, blev det hennes tur! =)
Vilken tur att jag köpt nytt lucialinne till henne. =) Då gäller det bara att ladda med servetter till stackars mamma.... E jag blödig eller??? Hehe hon brukar skämmas när hon vunnit större matcher och jag står och tjuter! Jaja så har jag själv alltid haft det med min lilla mamma, som oxå är blödig, men man får se det positivt, det är KÄRLEK!!! =)

Jo jag gjorde slag i saken och tog mej till gymmet igår. Lite drygt en timme höll jag på. Först löpning, cykling, sandsäck sen blandade styrkeövningar. Det känns lite idag kan jag säga men är glad att jag gjorde det. Bara att kämpa vidare nu. Har skärpt till mej vad gäller maten med, måste bara få i mej mer grönt....

Idag blir det en tur mot Sjöbo! Min mans brorsdotter Erika, behöver mej som nagelmodell! =) Med tanke på snöfallet som kommer undrar man juh, ingår risktillägg??? =) Skit att köra i detta väder, men vad gör man inte för ungdomarna? Det är nåt slags slutprov i skolan nu, går ju sista terminen på frisör.

Nä jag får väl sätta lite fart här, lillen ska kläs och lämnas på dagis! Vi hörs sen!

Lille Pitt afton 8 december

Ja idag är det onsdag! Härligt!

Full rulle idag! Då Dennis varit lite stökig på dagis i veckan tänkte jag vi kunde ha lite mys ihop. Så vi har varit o shoppat, ätit lunch på Nova och nu snart ska vi möta upp Corre vid pulkabacken, även kallad Hålan härr i Lomma.
Ikväll åker Corre och Urban till Eslöv för brottning och jag tar Dennis till brottningen på Bk Envig här i Lomma. Efter det ska jag träna i Malmö... Intar gymmet på jobb där man slipper en massa andra svettiga typer! Det räcker  med mej!!! Hahaha!

Hittade ingen tomte idag, jakten går vidare.... Puss på er

Fortsättning tisdag....

Jaha.... Den 31 januari ska jag prata med dietisten!!!! Vårdgarantin på 3 månader är ett skämt!!! Ett halvår har redan gått, den siste januari ska jag ha mitt samtal, sen är det ytterliggare minst 2 månader tills operation!!!!!
Fan, detta behövde inte jag idag!!! =( Blir så trött på sjukvården......

Tisdag 7 december

Godmorgon....

Borde vara pigg idag, men känner mej underlig... Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är! Men, det ska nog bli bra. Om 20 minuter öppnar telefonslussen hos dietisten i Kalmar. Gissa om jag ska hänga mej på luren då?! =)

Jag funderar mycket över vad jag INTE uppskattar med att vara överviktig, kanske dax att börja fundera på hur jag sa släppa alla negativa tankar om mej själv... Men, det är ju inte lätt precis... Hur får man ordning på ett svajande självförtroende??? Jaja, det ger väl sej med tiden... =)

Nä en kopp kaffe till, sen dax att ringa...... =) På återseende...

Äntligen kommer jag till skott!!!

Jag har länge funderat på att börja blogga, men har väl känt att jag inte riktigt visst vad jag skulle skriva om... Jag lever ett liv som många andra, gift, två barn och jobbar heltid!

Men nu står jag inför en av mitt livs största förändring!
Jag bestämde mej tidigt i våras för att ställa mej i kö för en Gastric bypass operation. En överviktsoperation som innebär att man förminskar magsäcken.

I maj landade remissen på Landskrona lasarett. Jag fick besked på att det skulle ta upp till 24 månader tills jag skulle få komma på ett sk bedömningsmöte. Det är ju kirurgen på opererande sjukhuset som tar beslut om man är en bra kandidat för detta ingrepp.
Jag bestämde mej för att utnyttja nåt som heter "fritt vårdsök",  och fick namnet på fyra sjukhus som Landskrona har avtal med. Så jag ringde runt till Danderyd, Ersta, Norrtälje och Kalmar sjukhus för att kolla väntetider.
På Kalmar sjukhus fick jag en väntetid på 3+3 månader, alltså 3 månader tills jag skulle komma på bedömningsmötet och sedan 3 månader till operation efter ett godkännande.
Så jag bestämde mej för Kalmar och remissen skickades dit. I juni landade remissen där.

Den 23 november körde jag till Kalmar sjukhus för bedömningen och tusen frågor rörde sej i huvudet. "Tänk om jag får ett nej", "får jag besked direkt?" mm mm. Men jag hade aldrig behövt oroa mej, efter mötet med en mycket trevlig doktor åkte jag tillbaka till Skåne med det glada beskedet med mej! JA till operation!!!

Jag ska börja flyta=gå på flytande föda 3 veckor innan operation och har krav på att tappa 5 kilo innan operationen. Om jag inte lyckas med detta blir det bara att packa och åka hem igen.
Att flyta innebär att jag får leva på dieter som Nutrilett, Naturdiet samt Modifast. Tur det finns många att växla mellan. =)

Jag känner Äntligen, äntligen får jag min andra chans till ett aktivt och rörligt liv med mina barn och min familj! Jag vill inget hellre än att kasta mej iväg till gymmet och börja träna, ge mej ut i löparspåret med min 10 åriga brottardotter, eller spela bollen av min 5 åriga son... Jag vill bli den glada, energiska mamman som jag har instängd långt härinne.... Det är dax att hoppa ur denna nedtyngande "fat-suiten" och skapa mej min egen lycka!

Så vad händer nu då? Jo imorgon ska jag boka tid med dietisten, efter samtalet med henne tar det ca 2 månader till operation! Så det känns inom räckhåll lixom!

Ja som alla nog förstår, kommer denna blogg handla om min väg och kamp mot mitt nya liv!!!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0